Het boek Instrumenten voor begeleiden in passend onderwijs wordt op dit moment veelvuldig gebruikt in het hoger onderwijs. Met name in lerarenopleidingen is de titel in trek. Hetzelfde geldt voor Handelingsgericht werken in passend onderwijs. We vroegen auteur Peter de Vries, docent aan de Hogeschool Utrecht, naar ervaringen van zijn studenten van de Masteropleiding.

Instrumenten begeleiden complex gedrag heel bruikbaar
Instrumenten voor begeleiden in passend onderwijs wordt goed beoordeeld door studenten. Peter: ‘Met name de vragenlijsten in hoofdstuk 2 vinden zij ‘heel bruikbaar’, bijvoorbeeld de Checklist voorwaarden passend onderwijs in de school.’ Hetzelfde geldt voor de instrumenten uit het hoofdstuk over begeleiden van complex gedrag (hoofdstuk 5).  Dit hoofdstuk beschrijft hoe complex gedrag kan worden gesignaleerd en geanalyseerd en hoe het voorkomen kan worden. Ook komen interventies aan bod die kunnen worden ingezet om om te gaan met complex gedrag van leerlingen.

Gebruiksvriendelijk
De instrumenten kunnen op deze website worden gedownload met behulp van de persoonlijke code uit het boek. Peter de Vries hoort vaak terug dat het inloggen op www.begeleideninpassendonderwijs.nl goed werkt en dat de site gebruiksvriendelijk is. De informatie op de site vinden studenten 'heel bruikbaar'.

Heeft u een vraag of opmerking? Mail ons: info@perspectiefuitgevers.nl